Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Νομαρχία-Τουριστικοί φορείς: Επιτυχημένη η παρουσία της Κέρκυρας στην WTM


Επιτυχημένη χαρακτηρίστηκε η παρουσία της Κέρκυρας στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Λονδίνου World Travel Market από το Νομάρχη Στέφανο Πουλημένο, τον Αντιπρόεδρο του ΚεΟΤ, Δήμαρχο Θιναλίων Σπύρο Βάρελη, τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας Δημήτρη Χαρίτο και τον γενικό Έφορο της HATTA στην Ελλάδα Βασίλη Κοντό, οι οποίοι παραχώρησαν σήμερα κοινή συνέντευξη τύπου για το θέμα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου.

Η Κέρκυρα συμμετείχε φέτος στην WTM με αυτόνομο καλαίσθητο περίπτερο, με θεματολογία αντιπροσωπευτική του νησιού μας.

Οι συναντήσεις

Ο Νομάρχης, αναφέρθηκε στις συναντήσεις τις οποίες είχε κατά τη διάρκεια της τριήμερης παραμονής του στο Λονδίνο, οι οποίες συνοψίζονται στα εξής:

Στη συνάντηση με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας Aquis Hotel & Resorts κ. John Kent ο κ. Στεφ. Πουλημένος ενημερώθηκε ότι τα ξενοδοχεία της εταιρείας θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις αρχές Απριλίου. Συγκεκριμένα, τα ξενοδοχεία της εταιρείας που βρίσκονται στον Άγιο Γόρδιο και τον Πέλεκα την 1η Απριλίου, το ξενοδοχείο Κάπο ντι Κορφού στις 10 Απριλίου και το ξενοδοχείο Sundy Beach στον Αη Γιώργη Αργυράδων στις 20 Απριλίου. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη εταιρεία διατηρεί δικό της γραφείο στο Λονδίνο, πιθανότατα θα αποκτήσει κι’ άλλα ξενοδοχεία στη νησί μας, ενώ πέρυσι είχε μέση πληρότητα 88%.
* Από τις συναντήσεις με εκπροσώπους των εταιρειών CV Travel και Villa Plus που διακινούν χιλιάδες επισκέπτες υψηλού οικονομικού επιπέδου προέκυψε ότι το ενδιαφέρον και η ζήτηση για την Κέρκυρα είναι μεγάλο ενώ ζητήθηκε να δοθεί από τους αρμοδίους ιδιαίτερη έμφαση στην καθαριότητα και στην ύπαρξη ενός ήσυχου περιβάλλοντος στις περιοχές που βρίσκονται οι προς ενοικίαση πολυτελείς βίλες.
* Αισιόδοξες ήταν οι εκτιμήσεις του προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Tour Operators κ. Martin Blackenbury ο οποίος επεσήμανε στο Νομάρχη ότι η Κέρκυρα επαναποκτά στη Μεγ. Βρετανία την καλή της φήμη.
* Διατηρούνται οι πτήσεις της εταιρείας EasyJet από Λονδίνο για Κέρκυρα ενώ πρόκειται να επεκταθούν με απευθείας πτήσεις και από Μιλάνο και Βερολίνο. Ενδιαφέρον επίσης εκφράστηκε για απευθείας πτήσεις προς το νησί μας από την αεροπορική εταιρεία Jet2 η οποία διακινεί κυρίως τουρίστες από τη Βόρεια Βρετανία.

Το κρίκετ προβάλλει…

Ο Νομάρχης, στη σχετική συνέντευξη τύπου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην εκδήλωση “Ionian Inspires” που διοργανώθηκε από τη Νομαρχία, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και την Ομοσπονδία Κρίκετ στην Βρετανική Πρωτεύουσα, η οποία σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία ενώ συμμετείχαν σε αυτή σημαντικές προσωπικότητες του αθλήματος. Όπως σημείωσε ο Νομάρχης, η συγκεκριμένη εκδήλωση δεν αποτέλεσε μια ακόμη ευκαιρία προβολής της Κέρκυρας αλλά προσπάθεια επανασύνδεσής της με σημαντικές προσωπικότητες της βρετανικής κοινωνίας οι οποίες θα έρθουν, θα προβάλλουν και θα αναδείξουν το νησί μας.

Το κόστος

Αναφερόμενος στην σύνθεση της κερκυραϊκής αποστολής, ο Νομάρχης είπε ότι τα πολιτικά πρόσωπα που παραβρέθηκαν στην έκθεση ήταν τέσσερα (Νομάρχης, Αντινομάρχης Τουρισμού, Αντιπρόεδρος ΚεΟΤ και εκπρόσωπος της Τ.Ε.Δ.Κ) και δύο υπάλληλοι της Διεύθυνσης Τουρισμού της Νομαρχίας. Τόνισε ότι τα έξοδα περιορίστηκαν στα απολύτως αναγκαία και δεν έγινε καμία σπατάλη δημοσίου χρήματος. Ο Νομάρχης επεσήμανε ότι το υψηλό κόστος της καθ’ όλα αναγκαίας αυτόνομης προβολής του νομού μας την διεθνή έκθεση με το δικό μας περίπτερο, καλύφθηκε από τη Νομαρχία και τον Κερκυραϊκό Οργανισμό Τουρισμού με μικρή συμβολή και τουριστικών επιχειρήσεων του τόπου μας οι οποίες ανταποκρίθηκαν θετικά στο σχετικό κάλεσμά του.

Ευχαρίστησε παράλληλα τόσο τον Αντινομάρχη Τουρισμού Χρήστο Σκούρτη, τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού, τους υπαλλήλους που εργάστηκαν στην έκθεση όσο και το σύνολο των εκπροσώπων των τουριστικών φορέων οι οποίοι παραβρέθηκαν στην έκθεση και πραγματοποίησαν γόνιμες και αποδοτικές συναντήσεις.

Χιλιάδες οι ανταγωνιστές


Ο Νομάρχης καταλήγοντας, επεσήμανε ότι η Κέρκυρα αποτελεί έναν μικρό τόπο ανάμεσα σε χιλιάδες ανά τον κόσμο τουριστικούς προορισμούς οι οποίοι είναι άκρως ανταγωνιστικοί. Σε αυτό το περιβάλλον η Κέρκυρα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, διατηρεί τη φήμη της η οποία την έχει καταστήσει έναν κλασικό προορισμό. «Αυτήν την φήμη οφείλουμε και προσπαθούμε να διατηρήσουμε συνεχώς στο προσκήνιο αξιοποιώντας και τις παρουσίες επωνύμων αλλά και κάθε ευκαιρία και δυνατότητα που μας δίνεται» πρόσθεσε ο κ. Πουλημένος.

Ο Δήμαρχος Θιναλίων


Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος του ΚεΟΤ Δήμαρχος Θιναλίων χαρακτήρισε σημαντικό το γεγονός ότι φέτος η Κέρκυρα συμμετείχε με αυτόνομο περίπτερο στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Λονδίνου καθώς οι ανάγκες διακριτής προβολής του νομού μας δεν μπορούσαν να καλυφθούν στα πλαίσια της παρουσίας μας μόνο στο περίπτερο του ΕΟΤ.

Ο Δημήτρης Χαρίτος

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Κέρκυρας Δημήτρης Χαρίτος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι στην έκθεση παραβρέθηκαν είκοσι μέλη του Συνδέσμου οι οποίοι είχαν πολλές επαφές με αντίστοιχους εκπροσώπους των βρετανικών τουριστικών φορέων. Από τις συναντήσεις αυτές, προκύπτει συγκρατημένη αισιοδοξία για την επόμενη τουριστική χρονιά για τις αφίξεις από τη Μεγ. Βρετανία.

Ο Βασίλης Κοντός


Ο Γενικός Έφορος της HATTA Βασίλης Κοντός χαρακτήρισε ως αναγκαία τη συμμετοχή της Κέρκυρας στις εκθέσεις τουρισμού χαρακτηρίζοντας παράλληλα σημαντική την προσπάθεια της Νομαρχίας. Ανέφερε επίσης ότι η διεθνής οικονομική και κατ’επέκταση η τουριστική κρίση, είχε ως αποτέλεσμα η προσπάθεια των εκπροσώπων, πολιτικών και μη, της Κέρκυρας να γίνεται πλέον συντονισμένα και συλλογικά και εξέφρασε την εκτίμηση ότι έτσι μπορεί να καταστεί στο μέλλον αποτελεσματική αλλά και αποδοτική για τον κερκυραϊκό τουρισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: