Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Δήλωση Δένδια για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο Σύνταγμα


Δήλωση για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο Σύνταγμα, έξω από τη Βουλή, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, έκανε χθες ο βουλευτής και Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας.
Oπως αναφέρει:
Καταδικάζουμε απερίφραστα τη θρασύτατη τρομοκρατική επίθεση στην «καρδιά» της Δημοκρατίας. Ενέργειες σαν κι αυτή πρέπει να συναντούν την καθολική αποδοκιμασία του πολιτικού κόσμου και της κοινωνίας. Με αφορμή τη νέα τρομοκρατική ενέργεια, δηλώνουμε και πάλι ότι θα είμαστε αλληλέγγυοι σε οποιαδήποτε προσπάθεια διασφάλισης της ζωής, της περιουσίας και της αξιοπρέπειας των πολιτών. Όπως επίσης θα είμαστε αλληλέγγυοι σε κάθε προσπάθεια προστασίας της κοινωνικής γαλήνης της χώρας και της ομαλής λειτουργίας του κοινοβουλευτισμού, ο οποίος βρέθηκε στο στόχαστρο των δραστών της επίθεσης.
Όμως, πρέπει να συνειδητοποιήσει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ότι οφείλει πλέον να γίνει Υπουργείο των έργων και των πράξεων αντί για Υπουργείο των λόγων και των επικοινωνιακών τεχνασμάτων. Τα περί «αφυλάχτου χώρου» στο πλέον φυλασσόμενο σημείο της πρωτεύουσας προκαλούν καυσίγελο. Αλλά και τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στον τομέα της δημόσιας ασφάλειας, μόνο την έντονη ανησυχία των πολιτών και του πολιτικού κόσμου μπορούν να προκαλούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: