Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Συνέντευξη Μπάμπη Χαραλάμπους (18-1-2010)

Εφ'όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο βουλευτής Κέρκυρας του ΚΚΕ Μπ. Χαραλάμπους.
Τα κυριότερα αποσπάσματα έχουν ως εξής:

''Την Παρασκευή συζητήσαμε στη βουλή, για δεύτερη φορά, επίκαιρη ερώτηση που καταθέσαμε για το νέο Νοσοκομείο της Κέρκυρας και για τις ελάχιστες προσλήψεις που εξαγγελθήκανε. Δυστυχώς λυπάμαι να πω ότι το ΚΚΕ για μία φορά επαληθεύεται, όταν λέει ότι η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σήμερα --όπως και η Κυβέρνηση της ΝΔ παλαιοτέρα-- δεν της καίγεται καρφί. Έτσι η Κα Υπουργός μας είπε ότι το μόνο πρόβλημα που υπάρχει είναι να πάρει άδεια πυρόσβεσης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία δεν έχει δοθεί ακόμα, για να ξεκινήσει η λειτουργία του. Στην ερώτηση μας ότι τα 400 άτομα προσωπικό που έχει το παλιό Νοσοκομείο, ίσως και λιγότερα, και οι 35 νέες προσλήψεις δεν θα επαρκούν, θα είναι μία τραγωδία, για την σωστή λειτουργία του νέου Νοσοκομείου η κα Ξενογιαννακοπούλου ήταν άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Μας είπε ότι πιθανότατα σε άλλες προσλήψεις προσωπικού θα ληφθεί υπόψη και το νέο Νοσοκομείο της Κέρκυρας. Εμείς επιμέναμε κα της είπαμε ότι πολύ συχνά θα μας έχει μπροστά της και κάθε 15 μέρες θα επανερχόμαστε με ερώτηση στη βουλή για το νέο Νοσοκομείο. Επιμέναμε ότι αφού η Κέρκυρα έχει ένα νέο Νοσοκομείο που θα λειτουργήσει, είναι λογικό να μην είναι μέσα στις προσλήψεις, τις χρόνιες, που αφορούν τα άλλα νοσοκομεία της χώρας, αλλά να γίνει μία αυτοτελής προκήρυξη για ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, που να μπορεί στοιχειωδώς να λειτουργήσει. Η Υπουργός για μία ακόμη φορά δεν απάντησε. Θεωρούμε ότι αυτό είναι σκόπιμο, γιατί όπως είπα και στην αρχή, και η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όπως και η Κυβέρνηση της ΝΔ στηρίζουν τον ιδιωτικό τομέα υγείας. Είναι πρωτοτυπία για την χώρα μας, όταν το 58% των συνολικών δαπανών για την υγεία παραχωρούνται στον ιδιωτικό τομέα υγείας ενώ τα υπόλοιπα στο δημόσιο.
Εμείς καλούμε τους Κερκυραίους να είναι σε εγρήγορση, όχι μόνο για να λειτουργήσει το νέο Νοσοκομείο, αλλά να λειτουργήσει καλά και το μόνο που μπορώ εγώ να υποσχεθώ είναι ότι καθημερινά θα το έχουμε υπόψη μας και πολύ ταχτικά θα το φέρνουμε στη βουλή και θα ελέγχουμε το Υπουργείο για την λειτουργία του Νοσοκομείου, γιατί δεν θα λειτουργεί καλά με 400 εργαζόμενους, σε σύνολο τουλάχιστον 900 τους οποίους χρειάζεται. Εμείς επιμένουμε στην πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού, ιατρικού, νοσηλευτικού, τεχνικού και λοιπού επιστημονικού, όπως π.χ. μηχανολόγοι κ.λ.π. αφού το νέο Νοσοκομείο διαθέτει σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό και είναι σίγουρο ότι με την τεχνική υπηρεσία που υπάρχει σήμερα δεν θα μπορεί να λειτουργήσει και πολύ γρήγορα θα εμφανιστούν τεράστια προβλήματα.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την ιατροδικαστική υπηρεσία είπε τα εξής:

Εμείς στην προηγούμενη Κυβέρνηση και μάλιστα με Υπουργό Δικαιοσύνης τον συμπολίτη μας Κο Δένδια, κάναμε επίκαιρη ερώτηση για παρόμοια ακριβώς περιστατικά που συνέβησαν πριν λίγους μήνες. Η απάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης τότε, του Κου Δένδια ήταν ότι το έχει υπόψη του, ότι θα φτιάξει μία ευέλικτη ιατροδικαστική υπηρεσία στην οποία θα διοριστούν 5 με 6 ιατροδικαστές, που δεν θα έχουν έδρα, και θα πηγαίνουν να συμπληρώνουν τα κενά σε όλη την Ελλάδα, όπου υπάρχει πρόβλημα. Αυτό βέβαια δεν έχει προχωρήσει, και εμείς πολύ σύντομα ετοιμάζουμε επίκαιρη ερώτηση, διότι ουσιαστικά παρατηρείται το φαινόμενο, το απελπιστικό φαινόμενο, οι Κερκυραίοι και όταν είναι ζωντανοί να μην έχουν υπηρεσίες υγείας που να τους αξίζουν στην Κέρκυρα , αλλά και όταν πεθαίνουν να ταλαιπωρούνται και οι νεκροί και οι οικογένειες τους για να τους μεταφέρουν, μάλιστα με δικά τους έξοδα, στα Γιάννενα για μία απλή νεκροψία.
Υποσχόμαστε ότι και αυτό το θέμα θα το φέρουμε πολύ σύντομα στη βουλή.

Σε επόμενη ερώτηση δημοσιογράφου για την Τράπεζα της Ελλάδος είπε τα εξής:

Εμείς είχαμε συζητήσει και με τον Κο Προβόπουλο, και μεταφέραμε την πικρή αλήθεια που μας είπε. Ουσιαστικά αποσπάσαμε από τον Κο Προβόπουλο την υπόσχεση ότι δεν θα μετακινηθεί κανείς υπάλληλος από το υποκατάστημα της Τραπέζης της Ελλάδος από την Κέρκυρα για αλλού, όμως ο ίδιος ουδέποτε υποσχέθηκε ότι δεν θα μετατραπεί το υποκατάστημα της Κέρκυρας σε θυρίδα, και αυτό γιατί δεν είναι στο χέρι του. Είναι κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κεντρικής Ευρωπαϊκής τράπεζας να μειωθούν όσο γίνεται τα υποκαταστήματα. Ακόμα και στον Πειραιά έχει κλείσει το υποκατάστημα της Τ της Ε. Έτσι δεν μπορούσε να κάνει τίποτε περισσότερο. Εδώ θέλω να κάνω και ένα σχόλιο για την Κα Γκερέκου, που --πιθανα κάτω από την απειλή του Κου Καλούδη, που έλεγε ότι η Κα Γκερέκου, αφήνει τον βουλευτή του ΚΚΕ στο απυρόβλητο—έφτασε στο σημείο να πεί πως εγώ έλεγα ψέματα, ότι εκείνη είχε δρομολογήσει ουσιαστικά να μην φύγει το προσωπικό από την Κέρκυρα και να μην μετατραπεί το υποκατάστημα σε θυρίδα. Σήμερα βέβαια αποδεικνύεται ποιος είχε δίκιο και έλεγε την αλήθεια και ποιος είχε άδικο. Οι Κερκυραίοι και πολύ περισσότερο οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα της Ελλάδος ας βγάλουν τα συμπεράσματα τους.

Ακόμα αναφέρθηκε και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η παλιά πόλη της Κέρκυρας λέγοντας:

Οι Κερκυραίοι ξέρουν ότι πριν 10 μέρες περίπου σε ερώτηση δικιά μας απάντησε το Υπουργείο ότι υπάρχουν τεράστια προβλήματα στην πόλη μας από τις εργασίες που γίνονται στο παλιό λιμάνι και ότι υπάρχει ακόμα και κίνδυνος για τυχόν απένταξη της παλιάς πόλης από τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο. Η Κα Γκερέκου δεν είχε τίποτε άλλο να πει από το ότι θα κάνει μία παρέμβαση, την οποία παρέμβαση ουσιαστικά την προκάλεσε η δικιά μας ερώτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: