Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Να αποκαταστήσει ο ΟΛΚΕ το τείχος στη Γαρίτσα ζητάει το Ν.Σ.


Το Νομαρχιακό Συμβούλιο κατέληξε σε ομόφωνη απόφαση στο θέμα αποκατάστασης του τείχους της Γαρίτσας και του ΝΑΟΚ και ζητά από τον ΟΛΚΕ να εκτελέσει το έργο αποκατάστασης με δικά του έξοδα. Η απόφαση ελήφθη μετά από πρόταση του νομαρχιακού συμβούλου της μειοψηφίας Τάκη Μεταλληνού.

Όσον αφορά το θέμα της ψηφιοποίησης του ελαιοκομικού μητρώου, το Νομαρχιακό Συμβούλιο το οποίο ασχολήθηκε με το ζήτημα, δεν κατέληξε σε συγκεκριμένη απόφαση. Διατυπώθηκε κυρίως η άποψη ότι δεν πρέπει να χαθούν τα χρήματα των επιδοτήσεων και ζητήθηκε από τους περισσότερους νομαρχιακούς συμβούλους να ισχύσουν οι ίδιες ρυθμίσεις με εκείνες που ισχύουν στα νησιά του Αιγαίου. Να μην είναι δηλαδή προαπαιτούμενο για να δοθεί επιδότηση η ιδιοκτησία 10 στρεμμάτων δεδομένου ότι και στην Κέρκυρα οι ιδιοκτησίες είναι μικρότερες.

ΦΡΑΓΜΑΤΑ


Το έργο των φραγμάτων συζητήθηκε – εκτός ημερησίας διατάξεως – και στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, χθες, μετά από ερώτηση του κυρίου Μεταλληνού.
Το νεώτερο στοιχείο που προέκυψε ήταν η ανακοίνωση του Νομάρχη ότι μόλις χθες το μεσημέρι έφθασε στη Νομαρχία αντίγραφο της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου για να γνωματεύσει, όπως προβλέπεται από το νόμο, μέσα σε διάστημα 35 ημερών. Επίσης, η Νομαρχία έχει την υποχρέωση να αποστείλει τη μελέτη και στους ενδιαφερόμενους δήμους για να γνωμοδοτήσουν και αυτοί.
Το Νομαρχιακό Συμβούλιο δεν αποφάσισε επί του θέματος το οποίο θα συζητηθεί – εκ των πραγμάτων - σε προσεχή συνεδρίαση.
ΠΗΓΗ:ΕΡΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: