Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

Απλή θυρίδα το υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος

Ως απλή θυρίδα λειτουργεί από χθες το υποκατάστημα της τράπεζας της Ελλάδος στην Κέρκυρα μετα την εκτελεστική απόφαση της διοίκησης της τράπεζας. Σημειώνεται ότι στο υποκατάστημα Κέρκυρας εργάζονται 9 άτομα στα οποία πάντως διευκρινίστηκε ότι δεν μετακινούνται χωρίς την θέλησή τους.
Επισημαίνεται ακόμη ότι την απόφαση να κλείσει το Υπ/μα Κέρκυρας της Τράπεζας της Ελλάδος και να το μετατρέψει σε θυρίδα είχε λάβει περυσι η τότε κυβερνηση της Ν.Δ. χωρίς να δοθούν περαιτέρω εξηγήσεις.
Για την ιστορία αναφέρουμε ότι στο πλαίσιο συνέντευξης που είχε παραχωρήσει στα τοπικά ΜΜΕ στις 27/10/2009 η υφυπ. Τουρισμού Πολιτισμού Αντζ. Γκερέκου είχε αναφερθεί σε διαβεβαιώσεις που είχε δώσει ο διοικητής της τράπεζας της Ελλάδος κ. Προβόπουλος ότι ελήφθη η απόφαση να συνεχίσει τη λειτουργία του το υποκατάστημα Κέρκυρας, ως έχει για πολλά χρόνια.
Τη δέσμευση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γ Προβόπουλου ότι δεν θα μετακινηθεί από το Υποκατάστημα Κέρκυρας κανένας υπάλληλος χωρίς την θέληση του, ΕΊΧΕ ΛΑΒΕΙ ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπ. Χαραλάμπους κατά σε συνάντηση που είχε γίνει την Πέμπτη 15/10/2009 στην Αθήνα.
Τότε ο βουλευτής είχε θέσει για άλλη μία φορά τα προβλήματα που θα δημιουργούνταν στην τοπική κοινωνία από την προγραμματισμένη μετατροπή του Υποκαταστήματος της Τράπεζας της Ελλάδας στη Κέρκυρα σε θυρίδα.
Τελος, με επιστολή του στις 4-1-2010 στην Υπουργό Οικονομίας, Ναυτιλίας και Ανταγωνιστικότητας ο πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος Γ.Καλούδης ζήτησε να μην ισχύσει η απόφαση της τράπεζας της Ελλάδας να μην ισχύσει η απόφαση για κλείσιμο του υποκαταστήματος Κέρκυρας από τις 15-1-2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια: