Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Ερώτηση Δένδια για την ίδρυση έδρας του Διοικητικού Εφετείου


Ερώτηση με θέμα «Ίδρυση της μεταβατικής έδρας του Διοικητικού Εφετείου Κέρκυρας», κατέθεσε προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο βουλευτής της Ν.Δ. Ν. Δένδιας.
Αναλυτικά, τονίζει τα εξής:
Η πρωτοβουλία για την ίδρυση της μεταβατικής έδρας του Διοικητικού Εφετείου Κέρκυρας στην Κέρκυρα αποτέλεσε μέρος της εφαρμογής του χωροταξικού ανασχεδιασμού των δικαστικών υπηρεσιών της χώρας που προωθήθηκε συστηματικά την περασμένη πενταετία.
Συγκεκριμένα, για την υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης, το αρμόδιο Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, κατόπιν σχετικού αιτήματος του Υπουργείου Δικαιοσύνης, έχει εκδώσει θετική γνωμοδότηση με το Διάταγμα 265/29-9-2009. Εξαιτίας της διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών της 4ης Οκτωβρίου, δεν ολοκληρώθηκε η διαδικασία για η έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος, για την οποία, ωστόσο, απέμενε πλέον μόνο η τυπική διαβίβαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης προς την Προεδρία της Δημοκρατίας.
Η σχετική διαδικασία, για άγνωστους λόγους, δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, προκαλώντας δικαιολογημένα ανησυχία στο νομικό κόσμο της Κέρκυρας, που αναμένει την επίλυση ενός σημαντικού προβλήματος της δικαστικής περιφέρειας στην οποία ανήκει.
Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο αρμόδιος κ. Υπουργός:
Γιατί καθυστερεί η ολοκλήρωση της διαδικασίας για την ίδρυση της μεταβατικής έδρας του Διοικητικού Εφετείου Κέρκυρας και πότε εκτιμά ότι θα ολοκληρωθεί
;

Δεν υπάρχουν σχόλια: