Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Επιστολή Καλούδη προς Μπατζελή για το ελαιοκομικό μητρώο


Να ζητήσει από την Ε.Ε. λογική προθεσμία για το πρόβλημα της ψηφιοποίησης των ελαιοκτημάτων της Κέρκυρας ζητά από την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και το γραμματέα του ΠΑΣΟΚ να παρέμβει επί του θέματος, το μέλος του Ε.Σ. του Κινήματος Γ. Καλούδης.
Στην επιστολή του, ο κ. Καλούδης αναφέρει:
«Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κέρκυρας με το από 4-1-2010 έγγραφό της ζήτησε (με κοινοποίηση σε σας) από τον Πρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ να ζητήσει από εσάς και εσείς με τη σειρά σας να ζητήσετε από την αρμόδια Επίτροπο της Ε.Ε. κ. Boel, παράταση για την ψηφιοποίηση των ελαιοκτημάτων της Κέρκυρας, προκειμένου να γίνει η ψηφιοποίηση του υπολειπόμενου 80 % των ελαιοκτημάτων και να είναι απρόσκοπτη η είσπραξη των επιδοτήσεων από τους 15.000 ελαιοπαραγωγούς Κέρκυρας, Παξών, Οθωνών, Ερεικούσας και Μαθρακίου.
Έχει προηγηθεί το σκάνδαλο του 2000 – 2004 που ο ανάδοχος του Υπ. Γεωργίας δεν κατήρτισε το ελαιοκομικό Μητρώο, δυστυχώς χωρίς συνέπειες.
Ήδη οι αγρότες – ελαιοπαραγωγοί της Κέρκυρας διαμαρτύρονται για τη μείωση της επιδότησης που εισέπραξαν.
Είναι αναγκαίο αλλά και σύνηθες να ζητήσετε τη λογική και εύλογη προθεσμία ενός (1) έτους από την αρμόδια Επίτροπο της Ε.Ε. κ. Boel, για να ολοκληρωθεί η ψηφιοποίηση των ελαιοκτημάτων της Κέρκυρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: