Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Αντιδράσεις για την επιστολή του γραμματέα ΠΑΣΟΚ Ζακύνθου: Ζητά να φύγει η Ζάκυνθος από την ΠΙΝ

Αντιδράσεις και σε τοπικό επίπεδο προκαλεί ήδη η επιστολή που απέστειλε σε φορείς της Ζακύνθου με την οποία ζητά την ανάληψη πρωτοβουλιών, είτε για τη μεταφορά της έδρας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στη Ζάκυνθο είτε την ένταξη του νομού στην Περιφέρεια που θα έχει ως έδρα την Πάτρα, ο γραμματέας της Νομαρχιακής Ζακύνθου του ΠΑΣΟΚ Διονύσης Κορφιάτης.
Σημερα ο γραμματεας της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας Μάκης Μπούκας στο πλαίσιο συνέντεξης που παραχώρησε επεσήμανε τα εξής:
Ο Γραμματέας της Ν.Ε Ζακύνθου κ. Κορφιάτης Διονύσης με δημόσιο έγγραφό του εκφράζει την θέση:να μεταφερθεί η έδρα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων σε άλλο Νομό, διαφορετικά θα εισηγηθεί την “μεταφορά” του Νομού Ζακύνθου σε άλλη Περιφέρεια.
Επικαλείται λόγους συγκοινωνίας και επικοινωνίας μεταξύ των Νομών, πολύ περισσότερο όλων των νησιών της Περιφέρειας.
Έχει δίκιο! Αυτή η διαπίστωση μας βρίσκει σύμφωνους.
Πράγματι η συγκοινωνία και επικοινωνία μεταξύ των Νησιών (μικρών και μεγάλων) από της ιδρύσεως και λειτουργίας της Περιφέρειάς μας είναι τραγική. Εμείς, σαν Κερκυραίοι, έχουμε επιπρόσθετους λόγους να συμπαρατασσόμαστε σε αυτή τη λογική, καθόσον η ακτοπλοϊκή σύνδεσή μας με την απέναντι ακτή της Ηγουμενίτσας είναι μεγάλη ταλαιπωρία για τους Κερκυραίους και τους επισκέπτες του νησιού και αποτελεί επιπλέον τροχοπέδη στην οικονομική μας ανάπτυξη σε δύσκολους χρόνους.
Αλλά, ένας πολιτικός σχηματισμός, δεν παραμένει στις διαπιστώσεις.
Οι διαπιστώσεις και καταγραφές πρέπει να αποτελούν το υπόβαθρο καταρχήν πολιτικής πρότασης και αφού διατυπωθεί αυτή είναι ζήτημα πολιτικού και κοινωνικού αγώνα για την βελτίωση και την επίτευξη του στόχου που δεν είναι άλλος από την αεροπορική και ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ των νησιών της Περιφέρειάς μας.
Δίνεται η χρυσή ευκαιρία της άρρηκτης σύνδεσης των νησιών της Περιφέρειας με πολλούς τρόπους:
Εφαρμογή νησιωτικών πολιτικών
Ηλεκτρονική διασύνδεση
Προώθηση αεροπορικών και ακτοπλοϊκών συνδέσεων μέσω των νησιωτικών πολιτικών, όπως ακριβώς αυτή εφαρμόζεται σε άλλα κράτη-μέλη της Ε.Ε. τα οποία και πιο πλούσια είναι από την χώρα μας και δεν έχουν εκατοντάδες νησιά που έχει η πατρίδα μας.
Αλλά και αυτά ακόμη, δεν θα έχουν καμία τύχη σύνδεσης της Περιφέρειάς μας εάν δεν αναπτυχθεί εμπόριο και οικονομία μεταξύ των Νομών.
Αυτός ο προγραμματισμός και η υλοποίηση απαιτεί ισχυρό πολιτικό δυναμικό που με την εφαρμογή του προγράμματος “Καλλικράτης” της αιρετής Περιφέρειας θα επιλύσει κυρίαρχα προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: