Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Ξεκινά η αποκατάσταση του πεζοδρομίου της Γαρίτσας

Στην ημερήσια δάταξη του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας είναι το θέμα της άμεσης αποκαταστασης των ζημιών που προκλήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στο παράκτιο τειχίο και πεζοδρόμιο στην περιοχή της Γαρίτσας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργασίες ξεκινούν αυτές τις ημέρες ενώ ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 10.000 ευρώ.

Της Χριστίνας Χονδρογιάννη


Όσον αφορά στην συνολική αποκατάσταση του πεζοδρομίου εχει εκπονηθεί οριστική μελέτη με τίτλο έργου «αποκατάσταση παράκτιου τείχους στην θέση ΝΑΟΚ, κρηπιδωμάτων πεζοδρομίου και στηθέων της παραλιακής λεωφόρου Γαρίτσας, συνολικού προϋπολογισμού 4 εκ.ευρω.
Να σημειωθεί ότι η οριστική μελέτη έχει εγκριθεί από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Παράλληλα, ο ΟΛΚΕ στις 16 Δεκεμβρίου του 2009 υπέβαλλε στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων επιστολή για τις σχετικές ενέργειες που πρέπει να γίνουν προκειμένου να ενταχθεί το έργο στο ΕΣΠΑ.
Στο μεταξύ, δελτίο τύπου εξέδωσε ο ΟΛΚΕ σήμερα το μεσημέρι βάσει του οποίου αποκαθιστά, όπως αναφέρεται, την αλήθεια που κάποιοι προσπαθούν να διαστρεβλώσουν. Σύμφωνα με την ανακοίνωση: «Ιδιοκτήτης λιμενικής ζώνης είναι το κράτος. Ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας είναι μισθωτής. Τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις του Ο.Λ.ΚΕ. Α.Ε. στο χώρο ζώνης Λιμένα αναφέρονται στην από 4/2/2003 Σύμβαση Παραχώρησης του Ελληνικού Δημοσίου.
Σύμφωνα με την ως άνω Σύμβαση ο Ο.Λ.ΚΕ. Α.Ε. έχει την υποχρέωση συνήθους συντήρησης του χώρου της Λιμενικής Ζώνης. Ρητά δε αναφέρεται στην εν λόγω Σύμβαση, ότι σε περίπτωση καταστροφών συνεπεία ακραίων καιρικών φαινομένων και ειδικότερα σε περιοχές που δεν προσφέρονται λιμενικές υπηρεσίες, αλλά εξυπηρετείται μόνο το Δημόσιο συμφέρον, όπως εν προκειμένω στον Κόλπο της Γαρίτσας, η βασική υποχρέωση αποκατάστασης των ζημιών ανήκει στο κράτος. Το πρόβλημα της Γαρίτσας υπάρχει από δεκαετίες και όλοι το γνωρίζουν και ιδιαίτερα αυτοί που σήμερα ασκούν εύκολη και αυθαίρετη κριτική. Ας είναι λοιπόν πιο προσεκτικοί στις εκφράσεις τους αυτοί που σήμερα αναλαμβάνουν τον ρόλο του τιμητή και οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά το πρόβλημα μια και κατέχουν δημόσιες θέσεις από πολλά χρόνια αλλά ουδέποτε ανησύχησαν.
Ας μην παραποιείται λοιπόν η αλήθεια και ας ενημερώσει ο Δήμος Κερκυραίων τον Κερκυραϊκό Λαό για τις ενέργειες στις οποίες προέβη προκειμένου να του αποδοθεί η χρήση του διεκδικούμενου χώρου (Κόλπος Γαρίτσας)».

Δεν υπάρχουν σχόλια: