Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Το ποδήλατο ως φθηνό και εναλλακτικό μέσο μεταφοράς και διασκέδασης

Πραγματικότητα έγινε και στο νησί μας, η δημιουργία ενός ακόμη συλλόγου ποδηλατών.
Η «Ορθοπεταλιά της Κέρκυρας» αποτελείται από φίλους και χρήστες του ποδηλάτου.

Ο Σπ. Χονδρογιάννης μέλος του συλλόγου ανέφερε ότι «Ουσιαστικά ο σύλλογος έγινε στο πλαίσιο της ευαισθησίας για τη χρήση του ποδηλάτου ως μέσο άθλησης, μεταφοράς και ψυχαγωγίας. Σκοπός του συλλόγου είναι να αναδείξει τη χρήση του ποδηλάτου και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες του νησιού στην αξιοποίησή του, ως μη ρυπογόνου μέσου μεταφοράς. Παράλληλα να μπορέσει να εκπαιδεύσει τους ποδηλάτες και τους χρήστες άλλων οχημάτων στην ομαλή μεταξύ τους συμβίωση».
Ο Κώστας Τσιριγγάκης επίσης μέλος επισήμανε ότι «Όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι υπάρχουν σύγχρονες ανάγκες που μπορεί να καλύψει το ποδήλατο, γι’ αυτό και χρειάζεται η συμβίωση των ποδηλατών με τους οδηγούς αυτοκινήτων.
Στην Κέρκυρα αυτή τη στιγμή κατασκευάζονται ποδηλατόδρομοι και θέλουμε να είμαστε δίπλα σε όλους όσους προωθούν τέτοιες υποδομές. Σίγουρα θα δημιουργηθούν προβλήματα στην αρχή ως σύλλογος επιθυμούμε να συμβάλουμε με τις δυνατότητές μας στην επίλυση ανάλογων ζητημάτων.
Ονειρευόμασταν τη λειτουργία ποδηλατόδρομων. Τώρα θα πρέπει να βάλουμε τον κόσμο να σκεφτεί ότι το ποδήλατο μπορεί να λειτουργήσει ως καθημερινό μέσο μεταφοράς, εναλλακτικό, φθηνό και άνετο. Σε συνδιασμό με τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς, θεωρούμε ότι το ποδήλατο μπορεί να βοηθήσει αυτή την πόλη να γίνει πολύ πιο ανθρώπινη απ’ ότι είναι σήμερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: