Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Επίσημη πρώτη για τον αστυνομικό γειτονιάς στην Κέρκυρα


Ξεκίνησε σήμερα και στην Κέρκυρα η πιλοτική εφαρμογή του θεσμού «αστυνομικοί της γειτονιάς».
Ο αστυνομικός υποδιευθυντής Θεοχάρης Γιώτης ανέφερε ότι οι «αστυνομικοί της γειτονιάς» δεν θα συμμετέχουν σε ενέργειες καταστολής ή υποβολής μηνύσεων αλλά στην γενικότερη εποπτεία των περιοχών τους με στόχο κυρίως την πρόληψη της εγκληματικότητας.
Οι αστυνομικοί αυτοί θα επιβαίνουν σε μοτοσικλέτες και θα έλθουν σε επαφή με καταστηματάρχες και κατοίκους της πόλης, προκειμένου να έχουν άμεση επαφή μαζί τους για τα προβλήματα που τους απασχολούν. Θα τους δώσουν μάλιστα συγκεκριμένα τηλέφωνα άμεσης επαφής προκειμένου να μπορούν να τους βρίσκουν πολύ πιο εύκολα απ’ ότι συναδέλφους τους σε άλλες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.
Oι τέσσερις αστυνομικοί χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και θα καλύπτουν την πόλη η οποία χωρίστηκε σε δύο τμήματα.
Θα καλύπτουν τις περιοχές Τρία Γεφύρια, Φανάρια Αεροδρομίου, Εθν. Λευκίμμης, Μητροπολίτη Μεθοδίου, Πλατεία Σαρόκο, Θεοτόκη, Ευγ. Βουλγάρεως, Δούσμανη και Παλαιό Φρούριο.
Η πρώτη ομάδα θα καλύπτει τις γειτονιές στο Ιστορικό Κέντρο, μέρος της πόλης, την Γαρίτσα, το Κανόνι, την περιοχή Αεροδρομίου, τα Παγκρατέικα και τα Τρία Γεφύρια.
Τέλος, η δεύτερη ομάδα θα καλύπτει την αριστερή πλευρά της πόλης και του ιστορικού κέντρου, την παραλιακή, το Μαντούκι, το Εμπορικό Κέντρο, το Κεφαλομάντουκο και τις Κουλίνες.
Αν το μέτρο κριθεί επιτυχημένο δεν αποκλείεται μέσα στο καλοκαίρι να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές, με την προσθήκη επιπλέον προσωπικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: