Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

Την πίτα του έκοψε ο Λαοδάμας



Σε μια κατάμεστη από μέλη, φίλους, χορευτές και προσκαλεσμένους αίθουσα, ο Λαοδάμας «έκοψε την πίτα» του που συνοδεύτηκε με χορό (φυσικά), με απολογισμό δράσης, με ευχές και με τιμητικές διακρίσεις!
Η εκδήλωση άρχισε με χορούς και τραγούδια απ όλα τα τμήματα του σωματείου, από μικρούς και μεγάλους, Ελληνικούς αλλά και Latin χορούς! Στην συνέχεια ο πρόεδρος κος Κάντας αφού ευχαρίστησε όσους ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στους παριστάμενους επίσημους, στον Βουλευτή κο Χαραλάμπους, στον Νομάρχη κο Πουλημένο, στον Νομαρχιακό Σύμβουλο κο Μιχαλά Αλέκο, στους αντιδημάρχους κο Κουρή και κο Κουλούρη, στον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ κο Πουλιέζο, στον εκπρόσωπο της Ιεράς Μητρόπολης, στον πρόεδρο της Κερκυραϊκή Χορωδίας κο Κοντό, στον υπεύθυνο Μαζικού Αθλητισμού κο Αμοιρίδη, εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι ο Λαϊκός Πολιτισμός όχι μόνο δεν στηρίζεται ουσιαστικά από την πολιτεία, αλλά ούτε καν στα επίσημα κείμενα αναφέρεται, ενώ τόνισε τον διαχρονικό του ρόλο στην διαμόρφωση του χαρακτήρα των νέων, στην διαμόρφωση εθνικής συνείδησης, στην διατηρηση της ταυτότητας μας σαν λαός. Ξανάφερε στο προσκήνιο την παλαιότερη πρόταση του για ίδρυση Λαογραφικού Μουσείου στην πόλη και εξήρε την προσπάθεια του κου Βλάχου στην Αχαράβη για την ίδρυση του δικού του Μουσείου. Στην συνέχεια με μια επιμελημένη «βιντεοπροβολή» παρουσιάστηκε με εικόνα η δράση του σωματείου την περασμένη χρονιά.
Συγκίνηση προκάλεσε το γεγονός της βράβευσης τριών ανθρώπων για την προσφορά τους στην διάσωση της Λαϊκής Παραδοσιακής μας Μουσικής:
Στον Μεταλληνό Σπύρο , τον αποκαλούμενο και «Αγροφύλακα» λόγω του επαγγέλματός του, βιολιτζή από το Σωκράκι, ετών 89. Την τιμητική πλακέτα απένειμε ο βουλευτής κος Χαραλάμπους στον εγγονό του κου Μεταλληνού, αφού για λόγους οικογενειακούς δεν κατέστη δυνατόν να παραβρεθεί ο ίδιος.
Στον κο Χονδρογιάννη Γιώργο, κιθαρίστα, γιο του μεγάλου» Γιάννη Χονδρογιάννη κατά κόσμο «Μπετζερή», ή αλλιώς του «δάσκαλου στο βιολί» από το Σωκράκι , στον οποίο απένειμε ο Νομάρχης κος Πουλημένος και στον Αρμένη Αλέκο, βιολιτζή από Ραχτάδες στον οποίο απένειμε ο αντιδήμαρχος κος Κουρής. Φυσικά η εκδήλωση έκλεισε με μουσικές νότες που χάρισαν οι τιμώμενοι στους παραβρισκόμενους.
Επίσης παραβρέθηκαν εκπρόσωποι πολιτιστικών σωματείων, πρόεδροι και δάσκαλοι χορευτικών συγκροτημάτων από Λευκίμμη, Καλαφατιώνες, Βραγκανιώτικα, Μπενίτσες, από το σύλλογο Ποντίων . Χαιρετισμό απέστειλαν η υφυπουργός κα Γκερέκου, ο βουλευτής κος Δένδιας, η ΓΓ ΠΙΝ κα Αλεξανδρίδου, ο Περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης κος Γαβαλάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: