Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Παρουσίαση βιβλίου:«Υπόθεση Πόλκ-Στακτόπουλου, Μια ανθρώπινη και δικαστική τραγωδία»

To Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κερκύρας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει και μάλιστα με θέματα ευρύτερου κοινωνικού προβληματισμού, οργανώνει εκδήλωση- παρουσίαση του βιβλίου του κ. Αθανασίου Καφίρη, ε. Αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου με θέμα:«Υπόθεση Πόλκ-Στακτόπουλου, Μια ανθρώπινη και δικαστική τραγωδία», την Παρασκευή, 22 Ιανουαρἰου 2010, ώρα 7.00 μ.μ., στην αίθουσα Τελετών του Ιονίου Πανεπιστημίου (Μέγαρο Ιονίου Ακαδημίας).
Στην εκδήλωση αυτή θα γίνουν εισηγήσεις-παρεμβάσεις των:
Γιάννη Βραδή, Προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας
Πολυχρόνη Τσιρίδη, Δικηγόρου, Μέλους Δ.Σ. Ενώσεως Ελλήνων Ποινικολόγων
Θεόδωρου Παππά, Καθηγητή Ιονίου Πανεπιστημίου, Προέδρου του Τμήματος Αρχειονομίας και Βιβλιοθηκονομίας και του συγγραφέα Αθανάσιου Καφίρη, ε. Αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου.
Στη συνέχεια θ’ ακολουθήσει συζήτηση και προβληματισμός όχι μόνο πάνω στα νομικά ζητήματα της υπόθεσης αλλά και στα κοινωνικά και ιστορικά ζητήματα που ανακύπτουν.
Ο Συγγραφέας του βιβλίου, Αθανάσιος Καφίρης, κατ’ εξοχήν αρμόδιος και κατάλληλος, ασχολήθηκε με πολλή επιμέλεια και ζήλο με τη συλλογή καινούργιων κρίσιμων στοιχείων που φανερώνουν με κραυγαλέο τρόπο ότι ούτε ο Στακτόπουλος ούτε το ΚΚΕ είχαν ανάμειξη στη σκοτεινή υπόθεση της δολοφονίας του Αμερικανού δημοσιογράφου Πολκ.
Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου αυτού, το οποίο κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ» (Άγγελος Σιδεράτος), αφιερωμένο στην ιστορικά γνωστή και πάντα επίκαιρη υπόθεση Πολκ-Στακτόπουλου, αναδύεται ζωντανή και έντονη η διαχρονική και περιπετειώδης διαδρομή της υπόθεσης που πέρασε μέσα από μια αμαρτωλή προδικασία και κατέληξε σε μια κατάφωρα άδικη καταδίκη του Θεσσαλονικιώτη δημοσιογράφου Γρηγ. Στακτόπουλου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πικραμένος και αδικαίωτος, αφού το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας μας αρνήθηκε (και αρνείται μέχρι σήμερα για 4η φορά) να δεχθεί τη βασιμότητα των στοιχείων που ήρθαν στη δημοσιότητα και αποδεικνύουν ότι κάποιοι σκοτεινοί μηχανισμοί και κάποιοι ανάξιοι αξιωματούχοι φόρτωσαν τη δολοφονία του Πολκ-«χωρίς περίσκεψιν»… χωρίς αιδώ- στους ώμους ενός αθώου δημοσιογράφου και ενός αμέτοχου ΚΚΕ.
υπόθεση αυτή δίκαια και εύστοχα χαρακτηρίστηκε από έγκυρους ειδήμονες και ερευνητές ως η «ελληνική εκδοχή της υπόθεσης Ντρέϋφους» που δεν τιμά διαχρονικά την ελληνική Δικαιοσύνη…

Δεν υπάρχουν σχόλια: