Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Ερώτηση Δένδια για την ανέγερση των νέων Φυλακών

Ερώτηση με θέμα «Πορεία έργου ανέγερσης του νέου Καταστήματος Κράτησης Κερκύρας»,κατέθεσε προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ο βουλευτής της Ν.Δ. Ν.Δένδιας.
Οπως αναφέρει:
"Η ανέγερση του νέου Καταστήματος Κράτησης Κερκύρας είναι, αδιαμφισβήτητα, ένα έργο ιδιαίτερης σημασίας για τους κατοίκους της Κέρκυρας, καθώς θα λύσει το επί δεκαετίες πρόβλημα λειτουργίας του υφιστάμενου καταστήματος εντός του αστικού ιστού και δη εντός του ιστορικού κέντρου της πόλεως της Κέρκυρας.
Το έργο δρομολογήθηκε από το περασμένο έτος, στο πλαίσιο εφαρμογής του συνολικού προγράμματος για τη βελτίωση και τον εξανθρωπισμό του σωφρονιστικού συστήματος της χώρας. Ειδικότερα, για την εξεύρεση κατάλληλου οικοπέδου, που αποτελεί το βασικότερο και δυσκολότερο στάδιο στη διαδικασία, έχει ήδη εγκριθεί σχετική πίστωση από το Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων, καθώς και η σχετική προκήρυξη για τον διαγωνισμό, ο οποίος είχε προγραμματισθεί για τις 22 Νοεμβρίου και για την οποία απέμενε μόνο η τυπική υπογραφή του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα η διαδικασία έχει πλήρως «παγώσει», δημιουργώντας εύλογα πολλά ερωτηματικά στους κατοίκους του νησιού για το μέλλον ενός έργου που ανέμενε επί δεκαετίες η τοπική κοινωνία.
Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο αρμόδιος κ. Υπουργός:
Γιατί το έργο ανέγερσης του νέου Καταστήματος Κράτησης Κερκύρας δεν εξελίσσεται σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό και σε ποιες ενέργειες σκοπεύει να προβεί, ώστε να συνεχιστεί η υλοποίηση ενός καίριου για την Κέρκυρα έργου";

Δεν υπάρχουν σχόλια: