Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Η Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ με Μπατζελή, Ραγκούση, Παπακωνσταντίνου

Σειρά επαφών-διαβουλεύσεων πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος με τη συμμετοχή των Περιφερειακών και Νομαρχιακών Επιτροπών από όλη την Ελλάδα το διήμερο Κυριακή- Δευτέρα 10 και 11 Ιανουαρίου, αντίστοιχα.
Συγκεκριμένα, την Κυριακή έγινε παρουσίαση του προγράμματος «Καλλικράτης» για την Αυτοδιοίκηση και την αποκεντρωμένη διοίκηση από τον Υπουργό Εσωτερικών, -Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιάννη Ραγκούση. Στη συνάντηση αυτή μετείχαν ο Γραμματέας της Ν.Ε. Χ. Μπούκας, η Αναπληρώτρια Γραμματέας Λ. Ρούσσου και οι υπεύθυνοι Αυτοδιοίκησης Ν. Μαυρόπουλος και Ντ. Νταλαμπίρα.
Ο κ. Ραγκούσης παρουσίασε αναλυτικά το νέο πλαίσιο λειτουργίας της αυτοδιοίκησης και της διοίκησης το οποίο αποτελεί την ωρίμανση μιας πολυετούς προσπάθειας του κόσμου της αυτοδιοίκησης και των φορέων της αλλά και προεκλογική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ.
Μετά την παρουσίαση του προγράμματος από τον Υπουργό Εσωτερικών ακολούθησε συζήτηση η οποία αποτελούσε και το πρώτο βήμα διαβούλευσης για την πρώτη φάση του προγράμματος ενώ τα γεωγραφικά όρια των νέων δήμων θα προκύψουν στη δεύτερη φάση και πάντα μετά από διαβούλευση με τους φορείς και τους πολίτες ώστε να καταλήξει στο τελικό νομοσχέδιο την άνοιξη.
Την Δευτέρα το πρωί έγινε συνάντηση των Γραμματέων και Αναπληρωτών Γραμματέων των Ν.Ε. με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου ο οποίος παρουσίασε το πλαίσιο του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης της χώρας.
Το απόγευμα της Δευτέρας οι Γραμματείς και οι υπεύθυνοι αγροτικού των Ν.Ε. και Π.Ε. είχαν συνάντηση με την Υπουργό Αγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κατερίνα Μπατζελή, στη διάρκεια της οποίας προσήλθε και μίλησε και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου.
Η κ. Μπατζελή παρουσίασε τις Προοπτικές της Αγροτικής Ανάπτυξης και της ελληνικής υπαίθρου, περιέγραψε την κατάσταση την οποία παρέλαβε στο Υπουργείο, τις πρώτες επείγουσες ενέργειες στις οποίες προχώρησε και τους στόχους του Υπουργείου για το μέλλον. Όσον αφορά στην ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων η οποία, όπως είναι γνωστό, συναρτάται με την χορήγηση της επιδότησης του 2009 επεσήμανε ότι από τον Οκτώβριο μέχρι σήμερα τριπλασιάστηκε το ποσοστό ψηφιοποίησης στο 72% περίπου. Ειδικά για την Κέρκυρα, η οποία παρουσιάζει εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό που δεν μπορεί να καλυφθεί μέχρι τη λήξη της προθεσμίας στις 31 Ιανουαρίου 2010, η κ. Μπατζελή ενημέρωσε τα στελέχη της Κέρκυρας ότι προτίθεται να καλέσει στην Αθήνα το ΔΣ της ΕΑΣΚ και στη συνέχεια σε σύσκεψη θα ενημερώσει αντιπροσωπεία της Ν/Ε..
Παράλληλα με τις παραπάνω συναντήσεις, ο Γραμματέας της Ν/Ε Κέρκυρας και η Αναπληρώτρια Γραμματέας επισκέφθηκαν το γραφείο της Υπουργού Υγείας Μ. Ξενογιαννακοπούλου όπου παρουσίασαν το θέμα και τις προτάσεις της Ν/Ε για την ασφαλή μεταφορά της χρήσης του Νοσοκομείου στο νέο κτίριο και προσκάλεσαν την Υπουργό στην Κέρκυρα ώστε αφού διαπιστώσει εκ του σύνεγγυς την κατάσταση να απευθυνθεί στον κερκυραϊκό λαό με συγκεκριμένες δεσμεύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: