Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Ανοικτή επιστολή στον Δήμαρχο Σωτήρη Μικάλεφ

Ανοικτή επιστολή στον Δήμαρχο Σωτήρη Μικάλεφ απέστειλε το στέλεχος των οικολόγων πράσινων Πάολο Μελισσάνο. Στο επίκεντρο η ίδρυση του Φορέα Διαχείρισης.
Αναλυτικά, αναφέρει τα εξής:
Αξιότιμε κύριε Μικάλεφ…
Το 2007 κάποιοι θεώρησαν ότι η παλιά πόλη της Κέρκυρας άξιζε να είναι μέρος της παγκόσμιας πολιτιστικής Κληρονομιάς. Σήμερα μετά 2,5 χρόνια ακόμα περιμένουμε να δούμε ένα μικρό σημάδι ότι είμαστε άξιοι αυτής της αναγνώρισης. Κατά εκτίμησή σας για τις καθυστερήσεις φταίει «Η προηγούμενη Κυβέρνηση που δεν ήταν συνεπής στο αδάπανο γι αυτήν, αλλά ουσιώδες για την πόλη ζήτημα της ίδρυσης του Φορέα Διαχείρισης». Τώρα, για τους πολίτες που ασχολούνται με τα κοινά και δεν έχουν προκαταλήψεις, μετά από αυτές δηλώσεις δεν μπορούν να ελπίζουν σε κάτι καλύτερο για αυτή την πόλη με την παρούσα δημοτική αρχή. Γιατί με αυτό που λέτε κ. Μικάλεφ πραγματικά προσβάλλετε όλους τους δημότες θεωρώντας ότι δεν έχουν άποψη και είναι μειωμένης αντίληψης. Λοιπόν για το χάος που επικρατεί στην πόλη φέρει σοβαρή ευθύνη η Κυβέρνηση; Για όνομα του Θεού κ. Δήμαρχε! Απαιτούμε περισσότερο σεβασμό εκ μέρους σας. Μπορείτε να μας πείτε για τις παρακάτω καταστάσεις, που δει είναι οι μόνες, ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ και εάν χρειάζονται οικονομικοί πόροι για την επίλυση τους;
1. Οδοί που έχουν χαρακτηρισθεί «πεζόδρομοι» με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβούλιου λειτουργούν σαν δρόμοι αστικής κυκλοφορίας.
2. Τοίχοι, δένδρα, κιβώτια ΟΤΕ, ΔΕΗ, καρτοτηλέφωνα, λειτουργούν σαν χώροι αφισοκόλλησης.
3. Παράνομη κατάληψη κοινοχρήστου χώρου για τραπεζοκαθισμάτα, έκθεση εμπορευμάτων και άλλα αντικείμενα.
4. Μη λειτουργία των δημοσιών τουαλετών.
5. Μη απορρόφηση Ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης & LIFE για δημιουργία έργων στους τομείς του τουρισμού, περιβάλλοντος, πολιτισμού, αστικής Κινητικότητας από δημοτικές υπηρεσίες που διαφημίζονται ότι έχουν «ΙSO».
6. Κατασκευή της Λαϊκής Αγοράς εντός αρχαιολογικόυ χώρου χωρίς άδεια οικοδομής και χωρίς άδεια του Υπουργού Πολιτισμού.
7. Παράνομη κατάληψη κοινοχρήστου χώρου πρασίνου από αυθαίρετες κατασκευές στα άλση της Γαρίτσας - Ανεμομύλου.
8. Μη εκτέλεση το έργου «Διαμόρφωση - Ανάπλαση Αλσών Γαρίτσας – Ανεμόμυλου» με εκταμιευμένο δάνειο.
9. Παράνομη έκθεση στα πεζοδρομία ποτών & τροφίμων που αλλοιώνονται.
10. Παράνομη καθημερινή στάθμευση επί διαβάσεων πεζών, πεζοδρομίων και πλησίον σηματοδότης και διασταυρώσεων από αυτοκίνητα και μοτοποδήλατα.
11. Μη δημιουργία έργων (αγορά πινακίδων οδικής σήμανσης, ασφαλτοστρώσεις, πεζοδρομήσεις, συντήρηση διαβάσεων πεζών, κλπ) από τα έσοδα των χώρων ελεγχόμενης στάθμευσης όπως ορίζει ο νόμος.
12. Επιγραφές των καταστημάτων που δεν γράφονται υποχρεωτικά στην ελληνική γλώσσα.
13. Καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που κάνουν χρήση μουσικών οργάνων χωρίς να διαθέτουν άδεια καφέ μπαρ.
14. Τοποθέτηση απορριμμάτων στον εξωτερικό χώρο του κάθε καταστήματος και κατοικιών.
15. Καφετερίες, παρασκευαστήρια, καφέ-μπαρ που λειτουργούν σαν εστιατόρια χωρίς να έχουν την σχετική άδεια.
16. Μη λειτουργία της Επιτροπής Αισθητικής.
17. Μη δημιουργία 12.500 θέσεων στάθμευσης που είχαν υποσχεθεί προεκλογικά.
18. Εξωτερικοί χώροι πολλών καταστημάτων λειτουργούν σαν αποθηκευτικοί χώροι.
Δυστυχώς τα χρόνια περνούν και το ιστορικό κέντρο μαραζώνει λόγω της έλλειψης οράματος, τόλμης, μέριμνας και προγραμματισμού. Φτάνει πια με την παράδοση του ιστορικού κέντρου στα χέρια των συμφερόντων. Εμείς είμαστε ο μοχλός ανάπτυξης του ιστορικού κέντρου και ο κρίσιμος παράγοντας για την βιωσιμότητα του. Δεν αντέχουμε πια να βιώνουμε την καταπάτηση των δικαιωμάτων μας και να αισθανόμαστε συνεχώς υπό διωγμό στην πόλη που γεννηθήκαμε , μεγαλώσαμε ή επιλέξαμε να ζήσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: