Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Κ. Μπατζελή προς ΕΑΣΚ: Μόνο στην Κέρκυρα η καθυστέρηση για το ελαιοκομικό μητρώο


«Προβλήματα στην ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων υπάρχουν μόνο στην Κέρκυρα», δήλωσε χθες, μιλώντας στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο στην ΝΕΤ», η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή.
Ζητώντας από την ΕΑΣΚ επιτάχυνση των διαδικασιών, διέψευσε την ηγεσία της Ένωσης ότι πρόβλημα καθυστέρησης παρατηρείται και σε άλλους συνεταιρισμούς στην υπόλοιπη χώρα, ενώ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για απώλεια των κοινοτικών ενισχύσεων για τους Κερκυραίους αγρότες.
Να υπενθυμίσουμε ότι τη δέσμευση της Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης ότι το Υπουργείο και ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα αποστείλουν άμεσα στην Κέρκυρα εξειδικευμένο προσωπικό για να ενισχύσει την Ένωση στην ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης των αγροτεμαχίων πήρε το Δ.Σ. της ΕΑΣΚ που συναντήθηκε με την κα Μπατζελή παρουσία της υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Άντζελας Γκερέκου.
Ταυτόχρονα,
Για προσπάθεια κατευνασμού των Κερκυραίων αγροτών κατηγορεί η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ) την Άντζελα Γκερέκου και το Δ.Σ. της ΕΑΣΚ με αφορμή τη συνάντηση με την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για την ψηφιοποίηση του ελαιοκομικού μητρώου: «Όσα δεν μπoρούν, σύμφωνα με δήλωση τους, να κάνουν σε 2,5 χρόνια για την ψηφιοποίηση, δηλώνουν ότι θα κάνουν σε 15 μέρες, εκτός και αν υπάρχουν άλλες μέθοδοι και τρόποι που δεν είναι ανακοινώσιμοι».
Η ΠΑΣΥ οργανώνει αγροτικό συλλαλητήριο, την Παρασκευή, στις 10.30 το πρωί, στο Σαρόκο.
ΠΗΓΗ:ΕΡΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: