Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

ΠΑΣΕΓΕΣ προς ΕΑΣΚ: Λέτε ψέματα στους αγρότες


Μετά την επιστολή της ΕΑΣΚ, άκρως καυστική απάντηση απέστειλε η ΠΑΣΕΓΕΣ, αναφορικά με το ζήτημα της ψηφιοποίησης των αγροτεμαχίων, κάνοντας λόγο για ψεύδη και αδυναμία της Ένωσης να ανταποκριθεί στις απαιτούμενες προθεσμίες.

Της Ελενας Γισδάκη


Η επιστολή (αρ. πρωτ. 18/5.1.2010) που υπογράφεται από τον πρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτο Καραμίχα απεστάλει προς τον πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κέρκυρας Γιώργο Μάνδυλα και κοινοποιείται στην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κ. Μπατζελή, τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, την υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Α. Γκερέκου, τους βουλευτές της Κέρκυρας, την γ.γ. της ΠΙΝ, τον Νομάρχη Κέρκυρας, τους δήμαρχους και προέδρους των Κοινοτήτων, τις Ενώσεις όλης της χώρας και τους Α/θμιους συνεταιρισμούς του νομού.

ΠΑΣΕΓΕΣ: Δεν ανεχόμαστε τα ψεύδη


Η επιστολή ασκεί δριμύτατη κριτική στα όσα υποστήριξε η ηγεσία της ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, ότι η ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων που αφορούν τα δικαιώματα του 2009 θα μπορούσε, κατά την ΠΑΣΕΓΕΣ, να ολοκληρωθεί σε μια τριετία.
Η ΠΑΣΕΓΕΣ χαρακτηρίζει τον ισχυρισμό ψευδέστατο «όχι μόνο για την αδυναμία της Ένωσης να ανταποκριθεί εμπρόθεσμα στις απαιτούμενες προθεσμίες» αλλά και γιατί «ουδέποτε ειπώθηκε ή διατυπώθηκε από την ΠΑΣΕΓΕΣ τέτοιος ισχυρισμός».

Η ψηφιοποίηση προχωρά αλλού

Ο κ. Καραμίχας τονίζει ότι πάντοτε τόνιζε ότι είναι ηθική υποχρέωση όλων έναντι των αγροτών για εμπρόθεσμη ολοκλήρωση του έργου ώστε να μην χαθούν οι ενισχύσεις. Επίσης η ηγεσία της ΠΑΣΕΓΕΣ τονίζει ότι πάντα υποστήριζε ότι το έργο της ψηφιοποίησης δεν μπορεί να υλοποιηθεί με βάση το υπάρχον ελαιοκομικό μητρώο «οι αστοχίες του οποίου έχουν επανειλημμένα επισημανθεί από την ΠΑΣΕΓΕΣ».
Τέλος η ΠΑΣΕΓΕΣ ενημερώνει ότι με τη στάση και τις θέσεις της ΕΑΣΚ αδικούν τις 70 ΕΑΣ στις οποίες η ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων βρίσκεται σήμερα ήδη σε ποσοστό μεγαλύτερο του 60%, ενώ σε 55 από αυτές η ψηφιοποίηση έχει σχεδόν ολοκληρωθεί με απόλυτα σωστό τρόπο. Και καταλήγει ο κ. Καραμίχος: «Στη συνεταιριστική οικογένεια είναι θεμιτές και οι διαφορετικές προσεγγίσεις και οι πολιτικές αντιπαραθέσεις για τα ζητήματα που μας απασχολούν. Ένα δεν είναι αποδεκτό, το ψέμα. Ως εκ τούτου είμαι υποχρεωμένος στο προσεχές διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΣΕΓΕΣ, στις 13 Ιανουαρίου 2010, να θέσω σε συζήτηση το θέμα, με ότι μπορεί να συνεπάγεται η συμπεριφορά αυτή της Ένωσής σας.
Πηγή:corfupress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: