Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

"Οχι" απο ΝΟΔΕ της ΝΔ στη διάλυση της Περιφέρειας

Την αντίθεση της ΝΟΔΕ Κέρκυρας τη Ν.Δ. στην προοπτική διάλυσης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, εξέφρασε ο εκπρόσωπός της, Γιάννης Κοντός.
Οπως δήλωσε:
«Ήταν πράγματι λυπηρές οι δηλώσεις που έγιναν από συμπολίτες μας, στελέχη του ΠΑΣΟΚ στα υπόλοιπα νησιά της Περιφέρειάς μας και δημιούργησαν αμφιβολία και ανασφάλεια σε όλους. Μιλούν για διάσπαση της ΠΙΝ, με σκοπό υποτίθεται να λύσουν καλύτερα τα προβλήματα του τόπου τους. Με μεγάλη έκπληξη παρακολουθήσαμε τους συμπατριώτες μας αυτούς των Ιονίων Νήσων, να υποστηρίζουν την προσάρτησή τους στις απέναντι ηπειρωτικές ακτές και να μην στηρίζουν το κοινό μέλλον της Περιφέρειάς μας. Ξέχασαν δυστυχώς εύκολα την κοινή μας ιστορία,
μοίρα και κοινή πολιτιστική μας παράδοση που το μόνο σίγουρο είναι ότι μας κάνουν ξεχωριστούν σ’ ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. Ξέχασαν επίσης τους πρόσφατους κοινούς αγώνες για να διατηρηθεί η Περιφέρειά μας που κάποτε κάποιοι σκόπευαν να καταργήσουν λόγω πληθυσμιακών κριτηρίων. Ακόμη και τότε η Περιφέρεια διατηρήθηκε για χάρη της κοινής και ιδιαίτερης ιστορίας μας.
Κατά δήλωση υψηλόβαθμου νομαρχιακού παράγοντα της Λευκάδος, η ίδια η ζωή οδηγεί στην απέναντι ακτή. Γνωρίζουμε επίσης τις τάσεις που υπάρχουν στη Ζάκυνθο για συνένωση με την απέναντι Περιφέρεια με πρωτεύουσα την Πάτρα. Εξάλλου, ο βουλευτής της Κεφαλονιάς ανακάλυψε ύστερα από τόσα χρόνια ότι η μεταφορά στην Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία είναι μόνο μιάμιση ώρα. Κάποιοι από τους πατριώτες μας, πιστεύουν ότι θα βρουν τη γη της επαγγελίας στις απέναντι ακτές. Προβλήματα υπήρξαν και θα υπάρχουν σε κάθε άλλη Περιφέρεια. Τα
προβλήματα όμως ενώνουν μια οικογένεια και δεν τη διασπούν. Πιστεύουμε στη διατήρηση της ΠΙΝ, την κοινή ιστορία και πολιτισμό της, την ανάδειξη και ανάπτυξη των νησιωτικών περιοχών που στο χέρι μας είναι να πετύχουμε. Πιστεύουμε στην επούλωση των προβλημάτων. Η Ν.Δ. Κέρκυρα, δεν θα προσυπογράψει τη διάλυση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων γιατί πιστεύει στο κοινό μέλλον όλων των Ιονίων Νήσων. Καλεί κάθε υγιή φωνή όχι μόνο της Κέρκυρας αλλά και των υπολοίπων νομών να συμπαρασταθεί στο σκοπό αυτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: