Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Συγκινητική η ανταπόκριση στο Μαραθώνιο για την Αϊτή


Μέχρι τα μεσάνυχτα θα διαρκέσει ο Μαραθώνιος Αλληλεγγύης που διοργανώνουν ο ΣΚΑΪ και η UNICEF για τη συγκέντρωση χρημάτων για τους σεισμοπαθείς της Αϊτής.
Το Μαραθώνιο Αλληλεγγύης συντονίζουν ο Άρης Πορτοσάλτε και η Σία Κοσιώνη μαζί με όλο το δυναμικό του ΣΚΑΪ ενώ δυναμικό "παρών" δίνει ο Χρήστος Φερεντίνος.
Ακόμα, το Μαραθώνιο στηρίζουν ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμό σε Αθήνα και Περιφέρεια (μεταξύ αυτών το ΡαδιοΚερκυρα και το Τηλεκέρκυρα) καθώς και τραγουδιστές, ηθοποιοί, άνθρωποι των γραμμάτων, πολιτικοί, μαθητές σχολείων και φοιτητές, που καθόλη τη διάρκεια της ημέρας περνούν από το Ζάππειο, όπου πραγματοποιείται ο Μαραθώνιος.
Στο μαραθώνιο θα δημοπρατηθούν έργα μεγάλων Ελλήνων ζωγράφων, όπως του Παναγιώτη Τέτση, του Αλέκου Φασιανού, του Δημήτρη Μυταρά, του Μανώλη Χάρου, του Παύλου Σάμιου, του Φαίδωνα Πατρικαλάκη, του Σωτήρη Σόρογκα και του Γιάννη Λασηθιωτάκη.
Ο Διονύσης Σαββόπουλος προσέφερε το πρώτο του φλάουτο, με το οποίο συνέθεσε τη «Συννεφούλα» και ο Γιώργος Νταλάρας το πρώτο του μπουζούκι.
Ένα τραγούδι για την Αϊτή θα τραγουδήσουν μεγάλα ονόματα της ελληνικής σκηνής όπως ο Γιώργος Νταλάρας, ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Γιώργος Ανδρέου, ο Μπάμπης Στόκας, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Νίκος Πορτοκάλογλου, Φίλιππος Πλιάτσικας, Μανώλης Μητσιάς, Γιώργος Θεοφάνους, Ηρώ, Ονιράμα.
Από skai.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: