Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Ο Δ. Πουλιέζος για φράγματα, κρουνούς στην πόλη και ύδρευση στο Τεμπλόνι

Την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τον Ροταριανό Όμιλος Κέρκυρας, συνεχάρη ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Δ. Πουλιέζος για την ημερίδα που πραγματοποίησαν το Σάββατο με θέμα την αντιμετώπιση πυρκαγιάς στο ιστορικό θέμα.
Αναφερόμενος ωστόσο στην άποψη ότι η πίεση των πυροσβεστικών κρουνών στην πόλη, δεν μπορεί να εξυπηρετεί απευθείας τις πυροσβεστικές μάνικες, ο κ. Πουλιέζος διευκρίνισε ότι οι κρουνοί αυτοί έχουν ως στόχο τον εφοδιασμό των πυροσβεστικών οχημάτων. Σε αντίθετη περίπτωση, θα έπρεπε να έχουν πίεση τέτοια που ούτε το δίκτυο θα άντεχε ούτε οι βρύσες των σπιτιών της πόλης.
Η ΔΕΥΑΚ, θα καταθέσει πρόταση στην Περιφέρεια για τη χρηματοδότηση δικτύου δεξαμενών υψηλής πίεσης προκειμένου οι καταλήξεις των σωληνώσεών της να μπορούν να χρησιμοποιηθούν για απευθείας πυρόσβεση.
Τεμπλόνι
Παράλληλα, ο κ. Πουλιέζος επισήμανε ότι η ΔΕΥΑΚ στοχεύει, παράλληλα με την ολοκλήρωση της επέκτασης του δικτύου ύδρευσης στο Τεμπλόνι, τη δημιουργία μονάδας αποσκλήρυνσης. Στόχος είναι οι κάτοικοι της περιοχής να λαμβάνουν πόσιμο νερό ποιότητας, από τη στιγμή που και ο υδροφόρος ορίζοντας έχει μολυνθεί εξαιτίας της ύπαρξης του ΧΥΤΑ.
Φράγματα
Ο κ. Πουλιέζος, ερωτώμενος, χαρακτήρισε ορθή την αναφορά του βουλευτή Ν. Δένδια για το θέμα των φραγμάτων, θεωρώντας ότι πρόκειται για ένα ζωτικό ζήτημα για την Κέρκυρα, το οποίο δεν έχει καταγράψει την πρόοδο που θα έπρεπε.
Όπως πληροφορούμαστε, είπε, γραφειοκράτες του Υπουργείου Περιβάλλοντος, δημιουργούν προσκόμματα προκειμένου να μην προχωρήσει το έργο.
Οι ενστάσεις είναι απαράδεκτες, άνευ αξίας και αποτελεί υποχρέωση των τοπικών φορέων, της ΤΕΔΚ, του Συνδέσμου Υδάτινων Πόρων και γενικότερα της Τ.Α. να συζητήσουν το θέμα, ασκώντας τις απαραίτητες πιέσεις προς το αρμόδιο Υπουργείο ώστε να υπάρξει η αναγκαία πρόοδος στο έργο.
Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι άλλο ένα σημαντικό έργο για την Κέρκυρα, είναι δυνατόν να χαθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: