Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Τι συζήτησε η Α. Γκερέκου στον ΕΟΤ Κέρκυρας

Σύσκεψη με τον Προϊστάμενο και τους υπαλλήλους της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού (Π.Υ.Τ.) Ιονίων Νήσων, και στη συνέχεια επίσκεψη στη Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων πραγματοποίησε η Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κα. Άντζελα Γκερέκου.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, η κα. Γκερέκου είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους παρευρισκόμενους για τους βασικούς πυλώνες της στρατηγικής που προωθείται κεντρικά για τον ΕΟΤ. Ο εξορθολογισμός της λειτουργίας του ΕΟΤ, καθώς και η μείωση των λειτουργικών δαπανών, με απώτερο σκοπό την αποδοτική στόχευση στις υπάρχουσες αλλά και σε νέες τουριστικές αγορές, αποτελούν τις πρώτες στρατηγικές επιλογές της ηγεσίας του Υπουργείου, όπως τόνισε η κα. Γκερέκου. Για τον ίδιο σκοπό, προωθείται άμεσα και η εισαγωγή κανονικού διπλογραφικού συστήματος στα λογιστικά του Οργανισμού.
Αναφορικά με τα γραφεία ΕΟΤ εξωτερικού, η Υφυπουργός επανέλαβε την πρόθεση της Κυβέρνησης να επανεξετάσει και να αξιολογήσει την αποτελεσματικότητά τους, ώστε στη συνέχεια να ληφθούν συνολικά αποφάσεις για τον αριθμό των γραφείων. Δεν απέκλεισε δε το ενδεχόμενο να ανοίξουν γραφεία ΕΟΤ σε νέες δυνητικές αγορές, παράλληλα με το κλείσιμο εκείνων των γραφείων των οποίων τα κόστη λειτουργίας τους υπερβαίνουν το ανταποδοτικό όφελος στον ελληνικό τουρισμό.

Από τη μεριά τους οι παρευρισκόμενοι, αφού εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την επίσκεψη της Υφυπουργού στη Διεύθυνση, κάτι που όπως επισήμαναν συνέβη για πρώτη φορά, ζήτησαν να δοθεί προτεραιότητα στις περιφερειακές διευθύνσεις του ΕΟΤ, με παράλληλη ενίσχυση του ρόλου και της λειτουργίας τους.

Στη συνέχεια η Υφυπουργός επισκέφθηκε την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και την Γενική Γραμματέα, κα. Αλεξανδρίδου καλωσορίζοντάς την στην Κέρκυρα, με την ευχή η παραμονή της να είναι παραγωγική και αποδοτική, προς όφελος της Κέρκυρας, καθώς και ολόκληρης της Περιφέρειας. Από την άλλη πλευρά, η κα. Αλεξανδρίδου ευχαρίστησε την κα. Γκερέκου για την επίσκεψή της, τονίζοντας την πρόθεσή της να δημιουργήσει έναν αποτελεσματικό δίαυλο επικοινωνίας με την ίδια αλλά και όλους τους τοπικούς φορείς, που στόχο θα έχει τη μεγαλύτερη δυνατή ανάπτυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: