Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Στην έκθεση της Βιέννης η ΕΤΙΝ

Παρότι το 2009 υπήρξε μια δύσκολη χρονιά για τον τουρισμό και ιδιαίτερα για τις χώρες της Ευρωζώνης, η Ελλάδα κατάφερε να παραμείνει στην Αυστρία ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς.
Πάνω από 500.000 αυστριακοί επισκέφθηκαν τη χώρα μας.
Αναλογικά του πληθυσμού της η Αυστρία καταλαμβάνει την πρώτη θέση ως χώρας προέλευσης τουριστών για την Ελλάδα. Αυτή είναι μια διαπιστώσεις των παραγόντων της τουριστικής αγοράς στην έκθεση Ferien Messe 2010 της Βιέννης.
Πρώτος Ελληνικός προορισμός είναι η Κρήτη και ακολoυθούν η Ρόδος και η Κέρκυρα.
Τα Ιόνια νησιά κρατούν τη δύναμη τους στις προτιμήσεις των Αυστριακών. Τουριστικά γραφεία τρέχουν προγράμματα για Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Λευκάδα, Ζάκυνθο.
Η ζήτηση των Ελληνικών προορισμών αναμένεται να υποστηριχθεί από το ελληνικό κράτος με διαφήμιση στα Αυστριακά ΜΜΕ.
Μέλη του τηλεοπτικού καναλιού ORF (Αυστριακή τηλεόραση) επισκέφθηκαν το Περίπτερο των Ιονίων και εξέφρασαν την πρόθεση τους να επαναλάβουν την δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ για τα νησιά του Ιονίου το οποίο θα προβληθεί εκτός της Αυστρίας δορυφορικά ,μέσω του 3SAT, σε Ελβετία και Γερμανία.
Στα πλαίσια του προγράμματος επιμόρφωσης της GULLET 40 τουριστικοί πράκτορες θα επισκεφθούν το Ιόνιο.
Θετικά αποκρίθηκε ο ΕΟΤ στην πρόταση της Γ.Γ της ΠΙΝ κας B. Αλεξανδρίδου για επίσκεψη Αυστριακών Τουριστικών πρακτόρων στα Ιόνια στα πλαίσια συνεργασίας με τους φορείς του τουρισμού των Ιονίων. Επίσης η πρόταση της Γ.Γ. της ΠΙΝ για κοινές εκδηλώσεις του «Μουσείου της Σίσσυ» που βρίσκεται στην Βιέννη με το «Παλάτι της Σίσσυ» που βρίσκεται στο Αχίλλειο (στα πλαίσια προβολής και ενίσχυσης αυτού του συναισθηματικού πλεονεκτήματος) έτυχε θερμής ανταπόκρισης. Οι εκδηλώσεις θα καλυφθούν από τα Αυστριακά ΜΜΕ.
Ο προγραμματισμός των ενεργειών θα γίνει με συνεργασία της ΠΙΝ με ΕΟΤ και Πρεσβεία.
Τα Ιόνια Νησιά συμμετείχαν με περίπτερο 40 τ.μ, ένα stand ανά νομό.
Το περίπτερο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων υποστήριξε η ΕΤΙΝ και παρέστησαν για την Νομαρχία Κέρκυρας η κα. Χ. Μπαλλού προϊσταμένη τμήματος Πολιτισμού, η κα.Χ. Βασιλειάδου προϊσταμένη Δ/σης Τουρισμού, ο κ. Σ. Λυκούρης Νομαρχιακός Σύμβουλος ,Α. Δάφνης τουριστικός πράκτορας. Για τη Λευκάδα ο κ. Γ. Κούρτας, Δήμαρχος Σφακιωτών και Πρόεδρος ΤΕΔΚ και Ν.Βικέντιος εκπρόσωπος ΤΕΔΚ. Για την Κεφαλονιά ο κ. Δ. Αραβαντινός Νομαρχιακος Σύμβουλος , η κα Ρ. Μανωλάκου για την Ενωση Ξεν/χων Κεφ/νιας και ο κ. Δ.Σταματελάτος, Ξενοδόχος.
Για την ΕΤΙΝ ο Σ. Θύμης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: