Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Παρέμβαση του Νομάρχη Κέρκυρας στη συνάντηση της ΕΝΑΕ στο Αργοστόλι.


Συνεχίστηκε και στη διάρκεια της συνάντησης εργασίας της Ε.Ν.Α.Ε στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς η αμφισβήτηση του μέλλοντος της Περιφέρειας Ιονίων Νησιών από πλευράς εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης των Νομών Κεφαλονιάς και Λευκάδας.

Μετά την Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ στη Ζάκυνθο που δια του γραμματέα της Διονύση Κορφιάτη «άναψε τη φωτιά» με εκφράσεις και όρους που δεν υπηρετούν την ενότητα της Περιφέρειας Ιόνιων Νησιών, ήρθε η σειρά του Νομάρχη Κεφαλονιάς που με ραδιοφωνική του συνέντευξη κινήθηκε ουσιαστικά στο ίδιο μήκος κύματος.

Τη σκυτάλη πήραν ο Δήμαρχος Αργοστολίου Γιώργος Τσιλιμιδός που μίλησε για «σοβαρές αρρυθμίες» στην Περιφέρεια Ιόνιων Νησιών και ζήτησε να γίνει «μακρύς και έντονος διάλογος για την συγκρότηση των Περιφερειών», αλλά και ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Κεφαλονιάς – Ιθάκης, ο Δήμαρχος Πυλαρέων Γιάννης Κοτσιλίνης, που μίλησε για πρόβλημα στις συγκοινωνίες μεταξύ των νησιών της Περιφέρειας και τόνισε ότι ο Νομός του είναι συνδεδεμένος με την Στερεά Ελλάδα. «Δεν βάζω θέμα Περιφέρειας» είπε αλλά ζήτησε το θέμα να συζητηθεί σοβαρά.

Χθες σειρά είχε ο Αντινομάρχης Λευκάδας Λευτέρης Αραβανής ο οποίος σε παρέμβασή του σημείωσε ότι «η ίδια μας η ζωή οδηγεί στην απέναντι ακτή» ενώ επικαλέστηκε και τους αντίστοιχους προβληματισμούς των άλλων ομιλητών και έθεσε θέμα περιορισμού της εκπροσώπησης της Κέρκυρας στα όργανα της Περιφέρειας κάτω από το 50%.

Ένας ακόμη εκπρόσωπος της Κεφαλονιάς, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σπύρος Μοσχόπουλος βρήκε τη στιγμή να σημειώσει ότι «η μεταφορά σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία είναι μόνο μιάμιση ώρα» ενώ κατά τα άλλα παρατήρησε ότι «σεβόμαστε την ιστορία και τον πολιτισμό μας».

Παρέμβαση του Νομάρχη Κέρκυρας

Ο Νομάρχης Κέρκυρας Στέφανος Πουλημένος, σε παρέμβαση – χαιρετισμό του, απάντησε έμμεσα στις αιχμές που ακούστηκαν για τον μέλλον της Περιφέρειας σημειώνοντας ότι ήρθε από την Κέρκυρα στην Κεφαλονιά με το αεροπορικό δρομολόγιο της επιδοτούμενης άγονης γραμμής και ενδιάμεσο σταθμό στο Άκτιο σε λιγότερο από μιάμιση ώρα και επιστρέφει το Σάββατο με την ίδια γραμμή που έρχεται από την Ζάκυνθο.

Οι συνθήκες συγκοινωνιακής σύνδεσης των νησιών μας τόνισε, δεν είναι περισσότερο κακές από τις άλλες νησιωτικές Περιφέρειες του Αιγαίου (Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Βόρειο Αιγαίο…). Αναφέρθηκε επίσης στην αναθεώρηση του άρθρου 101 του Συντάγματος το οποίο ενισχύει την νησιωτικότητα και την Νομοθετική ρύθμιση του περασμένου καλοκαιριού με την οποία προτάσσεται η εντοπιότητα στις προσλήψεις του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα στα νησιά, γεγονός που συνιστά, ένα σημαντικό βήμα για την αποτελεσματική στελέχωση με ντόπιο δυναμικό όλων των Δημοσίων Υπηρεσιών.

Ο δρόμος, είπε ο Νομάρχης Κέρκυρας, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Νησιωτικότητας θα είναι μακρύς αλλά η ίδρυση και λειτουργία της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης Ι.Ν μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά στην αποτελεσματική υπηρέτηση αυτού του στόχου.

Και η Υπουργός Υγείας

Στην πρωινή συνεδρία της συνάντησης εργασίας της ΕΝΑΕ παρέστη και απεύθυνε χαιρετισμό η Υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου αλλά και η Γ.Γ. της Περιφέρειας Ιονίων Νησιών Βάσω Αλεξανδρίδου που αναφέρθηκαν σε θέματα αρμοδιότητάς τους.

Χθες το βράδυ στην έναρξη των εργασιών της συνάντησης της ΕΝΑΕ παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, αρμόδιος για το ΕΣΠΑ, Σταύρος Αρναουτάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: