Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Από το 2011 το Τμήμα Ασιατικών Σπουδών στο Ι.Π.


Δεν υπάρχει περίπτωση κατάργησης του Τμήματος Ασιατικών Σπουδών στο Ι.Π., απλά το υπουργείο έλαβε απόφαση, κάποια τμήματα να μην πάρουν φοιτητές απο φέτος αλλά από το 2011.
Αυτό διευκρίνησε, ο πρύτανης του ιδρύματος Δημήτρης Τσουγκαράκης, μετά το σχετικό και κατά πολλούς αναίτιο΄΄θόρυβο΄΄, που προκάλεσε η σχετική απόφαση του υπουργείου.
Αποδειξη των προθέσεων για λειτουργία του Τμήματος Ασιατικών Σπουδών είναι όπως είπε, ότι το Υπ.Παιδείας έχει κατανείμει θέσεις διδακτικού προσωπικού στο τμήμα και αναμένονται προσλήψεις.
΄΄Εμείς είμασταν έτοιμοι για το Σεπτέμβρη, αλλα για λόγους πολιτικής δεν ξεκινάμε φέτος΄, σημείωσε ο πρύτανης και πρόσθεσε ότι συνεχίζεται η συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Τόκιο καθώς και με ευρωπαικά πανεπιστήμια που λειτουργούν τμήματα Ασιατικών Σπουδών.

Προβλήματα με τους συμβασιούχους

Αρκετοί εργαζόμενοι στο Ι.Π. που εργαζόταν με συμβάσεις έχουν ήδη απολυθεί, γεγονός που επιβαρύνει τη λειτουργία του ιδρύματος.
΄΄Το Πανεπιστήμιο έχει πρόβλημα προσωπικού καθώς καλύπτεται μόνο το 1/3 των οργανικών θέσεων διοικητικών υπάλληλων΄΄, δηλώνει ο πρύτανης.
Αν και έχει ανακοινωθεί παράταση συμβάσεων μέχρι τέλη Απριλίου, αυτό ακόμη δεν έχει γίνει, ενώ η διοίκηση του Ι.Π. έχει ζητήσει παράταση συμβάσεων μέχρι το τέλος του έτους. Το ΑΣΕΠ, συνηγόρησε σε αυτό το αίτημα και αναμένεται πλέον η σχετική απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: