Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας: Καταδίκη των απολύσεων δημοσιογράφων, τεχνικών και ξενοδοχουπαλλήλων


Μετά το τοπικό ΚΚΕ και ο γραμματέας της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Μάκης Μπούκας -έστω και έμμεσα- καταδικάζει τις πρόσφατες απολύσεις δημοσιογράφων και τεχνικών στο ΄΄Τηλεκέρκυρα΄΄, ενώ σε συνδυασμό με αντίστοιχες πρακτικές στο χώρο των ξενοδοχουπαλλήλων καταγγέλει ΄΄συμπεριφορές εργοδοτών που δεν σέβονται ούτε τη νομοθεσία ούτε τα κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα΄΄.
Αναλυτικά, ο κ. Μπούκας, επισημαίνει τα εξής:
΄΄Ανησυχητικά είναι πλέον τα φαινόμενα απολύσεων που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα στην Κέρκυρα, κυρίως στο χώρο των ξενοδοχείων και των ΜΜΕ.
Εργαζόμενοι σε ξενοδοχεία, με χρόνια προϋπηρεσίας, ξαφνικά δεν πληρούν τις προϋποθέσεις παραμονής στις θέσεις τους, σύμφωνα με τις απόψεις του νέου εργοδότη και όχι σύμφωνα με τους Νόμους του Κράτους.
Εργαζόμενοι, δημοσιογράφοι και τεχνικοί, με μια διαδρομή στο χώρο των τοπικών Μέσων Επικοινωνίας, βρίσκονται από τη μια μέρα στην άλλη εκτός εργασίας, με απλή ανακοίνωση από τον εργοδότη τους. Αποτέλεσμα και αυτό της αντιμετώπισης των ΜΜΕ ως κοινών εμπορικών επιχειρήσεων και όχι ενημέρωσης και άποψης για τα μεγάλα πολιτικά και κοινωνικά θέματα του τόπου μας.
Καταγγέλλουμε τις πρακτικές αυτές των εργοδοτών που δεν σέβονται ούτε τη νομοθεσία ούτε τα κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα αλλά προχωρούν σε απολύσεις, αυθαίρετα, επειδή θέλουν να υποτάξουν το εργατικό κίνημα και τα δίκαια δικαιώματα των εργαζομένων που κατακτήθηκαν μετά από πολύχρονους αγώνες.
Οι εποχές είναι εξαιρετικά κρίσιμες, με την ανεργία να καλπάζει και τις εργασιακές συνθήκες να πιέζονται ασφυκτικά.
Οι εποχές είναι επίσης πονηρές και καμία απόλυση εργαζόμενου, ιδίως σε ΜΜΕ, δεν μπορεί να θεωρείται «αθώα».
Το ΠΑΣΟΚ είναι αντίθετο στις απόπειρες διάσπασης του κοινού μετώπου εργαζομένων κατά το δόγμα «διαίρει και βασίλευε» και ζητά από την Πολιτεία να παρεμβαίνει – ισχυροποιώντας τους θεσμούς της- για την αυστηρή τήρηση της εργατικής νομοθεσίας, την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων και την αποθάρρυνση των εργοδοτών να προχωρούν σε αυθαίρετες απολύσεις΄΄.

Δεν υπάρχουν σχόλια: