Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Ενωση Ξενοδόχων: Ικανοποίηση για τη μείωση κατώτατων τιμών-προβληματισμός ενόψει Πάσχα


Θετικής υποδοχής από την Ενωση Ξενοδόχων Κέρκυρας, έτυχε η απόφαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, να μειωθούν κατά 5% οι κατώτατες τιμές ορίων τιμών των ξενοδοχείων για το 2010 .

Με την απόφασή του αυτή, το Ξ.Ε.Ε. παρέχει στους ξενοδόχους σαφή κατεύθυνση τιμολογιακής πολιτικής, ώστε να υπολογίσουν τις σταθερές τιμές τους με τρόπο, που να ευνοεί την προσέλκυση, όσον το δυνατόν μεγαλύτερης ζήτησης, σε μια περίοδο παρατεταμένης κρίσης του ευρωπαϊκού και μεσογειακού τουρισμού, χωρίς, όμως, να θίγεται το επίπεδο και η σύνθεση των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Θετικό βήμα μπροστά στην κρίση


Ικανοποίηση από την απόφαση του Ξ.Ε.Ε. εξέφρασε ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας Παν. Μπράμος.

Οπως είπε, ΄΄ η απόφαση του ΞΕΕ να μειώσει κατά 5% τις κατώτατες τιμές είναι ένα θετικό βήμα μπροστά στην κρίση που διέρχεται και ο τουρισμός΄΄, ενώ εκτίμησε ότι ,΄΄το μέτρο θα πρεπει να εκτιμηθεί δεόντως απο τους συναδέλφους, την κοινωνία και την πολιτεία.

Ως γνωστόν, οι κατώτατες τιμές για τα ξενοδοχεία ορίζονται, ανά κατηγορία, κάθε χρόνο με απόφαση του υπουργού, που εποπτεύει του Τουρισμού, μετά από εισήγηση του Ξ.ΕΕ.

Ο ρόλος τους είναι η αποτροπή του αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ των διαφόρων κατηγοριών ξενοδοχείων. Αποτελούν επίσης τη βάση για την εκ μέρους των ξενοδοχείων δήλωση των σταθερών τιμών, τις οποίες υποβάλλουν προς έγκριση και εισπράττουν από την πελατεία τους.

Προβληματισμός ενόψει Πάσχα

Η περίοδος των διακοπών του Πάσχα,φέτος ημερολογιακά είναι αρκετά νωρίς (4 Απριλίου), γεγονός που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την κίνηση Ελλήνων επισκεπτών προς το νησί μας, που παραδοσιακά αποτελεί ένα από τους δημοφιλέστερους εγχώριους προορισμούς αυτή την εποχή.

Ο κ. Μπράμος εκτιμά ότι τα ξενοδοχεία εντός πόλεως θα δουλέψουν, εξέφρασε όμως προβληματισμό, τι θα γίνει με εκείνα τα ξενοδοχεία που βρίσκονται στην περιφέρεια του νησιού, τα οποία αναπόφευκτα θα έχουν πρόβλημα.

΄΄Χρειάζεται να παρουσιάσουμε μια καλή εικόνα ωστε να υποδεχτούμε έστω και αυτούς τους λίγους τουρίστες. Η Γαρίτσα είναι σκαμμένη, πάρκιγκ δεν υπάρχει πουθενά, το κυκλοφοριακό παραμένει άλυτο.Πότε θα αντιμετωπιστούν όλα αυτά στο παραπέντε?΄΄ τόνισε χαρακτηριστικά.

Δέλεαρ η αγορά των Βαλκανίων

Μπροστά στα νέα δεδομένα που δημιουργεί για τον κερκυραικό τουρισμό η ολοκλήρωση της Εγνατίας, η Ενωση Ξενοδόχων, χαρακτήριζει επιτακτική την ανάγκη εκμετάλλευσης της αγοράς των Βαλκανίων, που αντιστοιχεί σε 50 εκατ. ανθρώπους.

΄΄Θα πρέπει να τη δούμε σοβαρά. Ηδη ως Ενωση, κατορθώσαμε να πείσουμε ότι χρειάζεται προβολή της Κέρκυρας στην Βόρειο Ελλάδα και τις Βαλκανικές χώρες΄΄ανέφερε ο κ. Μπράμος.

Ανακοίνωσε επίσης ότι από 23-27 του μήνα η ΕΤΙΝ διοργανώνει αποστολή σε Βελιγράδι, Σόφια και μετά στη Βόρειο Ελλάδα, στην οποία συμμετέχει η Ενωση Ξενοδόχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: