Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Απελπιστική κατάσταση στο Γεν. Νοσοκομείο


Δεν συζητήθηκε τελικά στην χθεσινή Γ.Σ. της ΕΓΕΣΥΚ το θέμα της μετεγκατάστασης του παλιού νοσοκομείου στο νέο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΓΕΣΥΚ Αντ. Γεωργόπουλο,αυτό έγινε μετά από αίτημα μελών της Ενωσης, να έρθει ως μοναδικό θεμα συζήτησης στην επόμενη Γ.Σ.

Την ίδια στιγμή απελπιστική είναι η κατάσταση στο γερασμένο και ακατάλληλο πια για χρήση, υφιστάμενο κτίριο του ΓΝΚ. Το βράδυ της Δευτέρας σύμφωνα με καταγγελίες έπεσαν σοβάδες στο χώρο της πνευμονολογικής κλινικής κλινικής...

΄΄Θα πρέπει επιτέλους να στελεχωθεί και να λειτουργήσει το νέο νοσοκομείο. Το σημερινό κτίριο καταρρέει, έχει ένας χρόνος να γίνει συντήρηση. Η κατάσταση για εργαζόμενους και ασθενείς στο υπάρχον κτίριο είναι επιεικώς απαράδεκτη΄΄δηλώνει ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών.


Προβληματισμός για περικοπές εφημεριών-μισθών


Στην Γ.Σ. της ΕΓΕΣΥΚ αναπτύχθηκε έντονος προβληματισμός για την επιχειρούμενη υποβάθμιση του συστήματος υγείας μέσω των μειώσεων των μισθών, σε μεγάλο βαθμό στο πλαίσιο του κυβερνητικού σχεδίου για το πρόγραμμα σταθερότητας.
΄΄Θα απαντήσουμε δυναμικά, μέσω κινητοποιήσεων. Να απαντήσουν και να πληρώσουν όσοι έφταιξαν στην κακοδιαχείρηση και κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος΄΄, επισημαίνει ο κ. Γεωργόπουλος.
Την προσεχή Δευτέρα ή την Τετάρτη στη νέα Γ.Σ. θα αποφασιστεί ο τρόπος δράσης της Ενωσης γιατρών του ΕΣΥ στο προσεχές διάστημα

Δεν υπάρχουν σχόλια: