Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ: ΄΄ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΕΠΙΒΑΛΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ΄΄


Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης βρέθηκε για μια ακόμη φορά στο επίκεντρο της έντονης κριτικής του ΣΥΝ. Το μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του κόμματος Γιάννης Τόλιος σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα, υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι, στη χώρα μας η Σαρακοστή ΄΄έχει διάρκεια τριών ετών λόγω της λιτότητας που επιβάλει η Κυβέρνηση σε βάρος του Ελληνικού λαού΄΄.
Οπως σημείωσε, ΄΄οι υπεύθυνοι της βαθιάς οικονομικής κρίσης προσπαθούν να μας πείσουν ότι αυτή η πολιτική αποτελεί μονόδρομο για τη χώρα μας΄΄.
Πρόσθεσε ότι, η απάντηση του ΣΥΝ είναι ότι για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα και το τεράστιο χρέος, θα πρέπει να δούμε τις αιτίες των προβλημάτων και εκεί να εστιαστούμε για την αντιμετώπισή του.
΄΄Πρέπει να αυξηθεί η φορολογία όχι στον απλό λαό αλλά σε αυτούς που έχουν τον πλούτο και που φοροδιαφεύγουν.Πρέπει να γίνει αντιμετώπιση του ασφαλιστικού με τον περιορισμό της εισφοροδιαφυγής και της καταβολής των χρεών στα ασφαλιστικά ταμεία.
Τέλος, πρέπει να μειώσουμε τον κρατικό δανεισμό αξιοποιώντας τις εγχώριες καταθέσεις μέσα από τα λεγόμενα λαϊκά ομόλογα΄΄.

Στον επίλογο το στέλεχος του ΣΥΝ, σημείωσε ότι΄΄η κρίση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με περιορισμό της αγοραστικής δύναμης των μισθωτών και των συνταξιούχων, ενώ κάλεσε τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της 24ης Φεβρουαρίου΄΄.

Δεν υπάρχουν σχόλια: