Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Υποτονική η κίνηση στην τοπική αγορά


«Μουδιασμένη», η τοπική αγορά καθώς η οικονομική κρίση έχει αφήσει έντονα τα σημάδια της και έχει περιορίσει τους καταναλωτές να αγοράζουν τα απολύτως απαραίτητα.

«Τσιμπημένη», η τιμή του παραδοσιακού οβελία στα κεντρικά κρεοπωλεία σε σχέση με πέρυσι. Η τιμή του αρνιού από 10,5-11 ευρώ το κιλό ενώ ακόμα ακριβότερα το κατσίκι από 11,5-12 ευρώ.

Κρεοπώλες εκτιμούν ότι η αύξηση αυτή σχετίζεται και με το γεγονός ότι το φετινό Πάσχα εορτάζεται πρώιμα αλλά και γιατί συμπίμπτει με το καθολικό (μεγάλες ποσότητες αρνιών πήγαν Ιταλία).

«Απνοια», σήμερα και στη Λαική,σημάδι ότι οι καταναλωτές δυσκολεύονται να αγοράσουν ακόμα και φθηνότερα τα απαραίτητα για το πασχαλινό τραπέζι. Η εξέλιξη αυτή, σε συνδυασμό με την καθυστέρηση λειτουργίας της νέας λαικής, έχει φέρει σε απόγνωση τους μικρεμπόρους και ιχθυοπαραγωγούς.

Εορταστικό ωράριο καταστημάτων


Από τον Εμπορικό Σύλλογο έγινε γνωστό ότι :

• τη Μεγάλη Παρασκευή από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 7.00 το απόγευμα συνεχώς

• και το Μεγάλο Σάββατο από τις 8.30 μέχρι τις 2.30

• την Τρίτη του Πάσχα θα είναι ανοικτά από τις 9.00 μέχρι τις 2.00 και το απόγευμα κλειστά.

Κυκλοφοριακά μέτρα

Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση, το ιστορικό κέντρο θα είναι κλειστό από τις 3.00 μετά το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής μέχρι τις 2.00 μετά τα μεσάνυχτα και το Μεγάλο Σάββατο από τις 7.00 το πρωί έως τις 2.00 το μεσημέρι και από τις 6.00 το απόγευμα έως τις 2.00 μετά τα μεσάνυχτα.
Παραλλήλως, θα λειτουργήσουν περιφερειακοί χώροι στάθμευσης στις εισόδους της πόλης.
Οπως δήλωσε ο αστυνομικός διευθυντής Θ. Γιώτης επί ποδός θα βρίσκεται αυτές τις ημέρες και το σύνολο της δύναμης της Αστυνομίας, προκειμένου να διευκολύνει την κίνηση κατοίκων και επισκεπτών και να ανακουφίσουν τα κυκλοφοριακά προβλήματα που αναπόφευκτα δημιουργούνται αυτές τις ημέρες.
Επιπλέον, ο κ. Γιώτης επεσήμανε ότι εν όψει των εορτών του Πάσχα λαμβάνονται αυξημένα μέτρα για την αντιμετώπιση της παράνομης χρήσης κροτίδων, φωτοβολίδων βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων τόσο σε επίπεδο πρόληψης όσο και σε επίπεδο καταστολής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: